Volta Limburg Classic 2014


Hofland rondt teamwork af in Volta Limburg Classic

Moreno Hofland heeft de 41e Volta Limburg Classic gewonnen. De renner van Belkin was de snelste in de sprint en haalde het voor Sonny Colbrelli.

Hij bekroonde zo het werk van zijn ploeg Belkin. Onder impuls van die ploeg brak de finale open op de Loorberg. Voor het team van ploegleider Frans Maassen viel Laurens Ten Dam aan. Hij kreeg het gezelschap van zes medevluchters: Rob Ruijgh, Marc De Maar, Bert-Jan Lindeman, Davide Rebellin, Mauro Finetto en Nicola Boem.

De in Maastricht wonende Ten Dam bleek niet de juiste pion in de kopgroep, want Belkin voerde het tempo in het peloton.

Ruijgh
Rob Ruijgh liet wel zien dat hij goede benen had. Samen met Marc De Maar bleef de Valkenburger het langst uit de greep van het peloton. Het Duo werd op zeven kilometer van de finish gegrepen.

Zo werd er traditioneel gesprint in de Eijsdense diepstraat. Daar bleek Hofland over de meeste kracht te beschikken op de kasseitjes.26-03-2014 

Belkin met Ten Dam en Kelderman in Volta Limburg Classic

         

World Tour-ploeg Belkin komt met een sterke ploeg naar de Volta Limburg Classic op 5 april. 

Laurens ten Dam uit Maastricht, Wilco Kelderman en Steven Kruiswijk behoren tot het keurkorps van de Nederlandse ploeg.

Parijs-Nice
Sprinter Moreno Hofland staat ook aan de start in Eijsden. Hij won in Parijs-Nice een etappe en werd tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Martens
Ook de Duitser Paul Martens staat weer aan de start. Hij werd vorig jaar nog derde in de Volta Limburg Classic.

Live
Martijn Keizer, Marc Goos en Nick van der Lijke completeren de ploeg. De Volta Limburg Classic is zaterdag 5 april live te volgen via L1 TV.

  

Slechts twee World Tour-ploegen in Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic ontvangt dit jaar slechts twee world tour ploegen, Belkin en Giant-Shimano. Dat zijn twee minder dan vorig jaar. Dat maakte de organisatie bekend.

In totaal starten er weer 25 ploegen in Eijsden. Naast de twee World Tour-ploegen, zijn dat acht Pro-Continentale en 15 continentale teams. "Natuurlijk hadden we gehoopt op meer WorldTour ploegen, maar gezien de overvolle kalender en het afnemende aantal ploegen zijn wij zeer tevreden", aldus koersdirecteur Roy Packbier.

Behalve het profteam van Belkin start zaterdag 5 april ook het team van Tom Dumoulin en Roy Curvers, Giant-Shimano. Ook de Limburgse ploeg Parkhotel Valkenburg staat op de startlijst. Vorig jaar won de Duitser Rudiger Selig van Katusha de Volta Limburg Classic. Hij is komend jaar met zijn ploeg niet van de partij.

Parcours

Het peloton rijdt een grote lus door Eijsden, Margraten en het Belgische Voeren. Deze ronde wordt 3 maal gereden voordat de finale in Eijsden begint.

Live op L1TV

De Volta Limburg Classic is zaterdag 5 april live te zien op L1 TV en L1.NL vanaf 11.15uur, met commentaar van Erik Breukink en Sander Kleikers.